Monday, November 1, 2021

 

IT juhtimine ja riskihaldus (9.nädal)


 Linus Sebastian

Linus Tech Tips on populaarne tehnoloogia kanal, 14 mln tellijat. Ta on andnud suure panuse tehnoloogia tutvustamisse. Kanalilt leiab teadmisi riistvara (peamiselt) ja tarkvara teemadel. Videod on enamasti mõeldud tutvustamiseks kuid leian, et samalajal on need ka harivad.
Olen vaadanud Tema youtube kanalit, Linus Tech Tips. Sebastianit kõnelemas nähes. jääb esmalt silma energiline iseloom. Perfektne kõnelejale. Ta oskab oma energilisust suunata vaatajatele. Pikaaegne kogemus. Miks seda arvan? Positsioneerimine kaadritel ning pidev silmside kaameraga. Hästi loetav kehakeel, pole agressiivne. Lisaks suunab Ta vaataja pilgu olulisele. Ta on Linus Media Group CEO. Esimesed videod tegi Ta töötades NCIX, arvuti veebipoes, Kanadas, Ta korraldas kauba demonstreerimist. Leian, et Linus Sebastian kuulub teavitaja/suhtleja ja arengumootor IT juhi rolli.


Bill Gates

Microsoft looja, Bill Gates on juht, kellel on kindel sihtmärk ja laiahaardeline mõtlemine. Sihtmärgi saavutamiseks leiab Ta realistliku lähenemise nö. astmeliselt ehk natuke üht või teist. Ta on julgustaja. Selle all mõtlen, et julgustab inimesi arenema, innovatiivsemalt mõtlema ja mugavustsoonist välja tulema. Ettevõtlikkuse poolelt leian, et Gates on agressiivne ja julge pealehakkaja. Ka see omadus viitab Gatesi juhi omadustele, millest on kindel see, et Gatesil on püsiv siht, mille poole püüelda.
Gates on tevitaja/suhtleja ja juht, IT rollis.



Kasutatud allikad: